02 lipnja 2009

Mršavljenje i Tahitian Noni sok


Ogroman broj odraslih osoba su po parametrima Instituta za srce, pluća i krv značajno gojazni.To znači povećani rizik za ozbiljne zdravstvene poteškoće kao što su: povišeni krvni pritisak, poremećaji lipida, dijabetes tipa 2, koronarne bolesti, udar, bolesti gušterače, osteoartritis, apnea sna, problemi sa disanjem, pa čak i neke vrste raka. Nije stoga čudo da je tjelesna težina postala više od pukog socijalnog pitanja.

Noni ima širok spektar djelovanja preko svojih sastojaka koji jačaju organizam i pomaže mnogim tjelesnim funkcijama da prorade na višoj razini djelotvornosti. Mnoge gojazne osobe pate od krajnje slabosti pri obavljanju svakodnevnih poslova ili pri bilo kakvoj tjelovježbi. S druge strane 16 056 osoba koje su pile noni sok od njih ukupno 24 314 su izvjestile o povećanju energije. Već samo ovo povećanje u energiji može pomoći gojaznim osobama ili onim sa prekomjernom tjelesnom težinom da vode aktivniji život koji se preslikava u gubitak tjelesne težine i bolju tjelesnu spremu.

Noni može pmoći na polju gubitka tjelesne težine tako što unaprijeđuje bolji san, pomaže pri regulaciji šećera u krvi (dijabetes je blisko povezan s debljanjem) i pojačanjem djelovanja antioksidanasa u tijelu. Na primjer, sada znamo da metabolizam tijela bez dovoljno sna može biti slabiji, što dovodi do toga da se teže gubi tjelesna težina. Nedostatak sna smanjuje otpuštanje hormona rasta u tijelu. Hormon rasta regulira odnos mišića i masti kod odraslih osoba. Smanjenje hormona rasta također može dovesti do smanjenja metabolizma.

U istraživanju koje je proveo dr. Solomon na konzumentima noni soka, pronašao sam da velika većina ljudi izvještava o boljem spavanju kad piju Tahitian noni sok. Od 2025 osoba koje su noni pile da poboljšaju spavanje, 75% je izvjestilo o pozitivnim rezultatima i to pri prosječnoj konzumaciji od 1 dcl dnevno.

Antioksidansi također pomažu pri mršavljenju jer usporavaju proces starenja a dovode i do obnavljanja zdravlja na staničnoj razini. Ako su stanice u tijelu bolesne, tijelo može aktivirati svoje mehanizmeza preživljavanje. Ti mehanizmi uključuju zadržavanje tjelesne težine jer se rezerve čuvaju za «teška vremena». Ako povečate antioksidanse konzumacijom Tahitian noni soka, možete pomoći svome tijelu da poveća zdravlje samih stanica tako da izađe iz «stanja preživljavanja».

U studiji dr. Solomona od 5526 osoba koje su pile noni sok radi pomoći kod problema sa težinom, 72 % je izvjestilo da je zaista došlo do gubitka tjelesne težine, odnosno do mršavljenja.

Nema komentara: